Interior Design - February 2014

Healthcare Design magazine honors Rising Star

David Ruthven, co-lead and creative director, NXT Health, gained national attention for the Patient Room 2020 project

2/25/2014


Serene interior design and art reflect spirit of Parkinson's support facility

Every design feature needed to complement the intended outcome: the creation of a unique facility for Parkinson's patients and caregivers

2/24/2014


Hospital offices designed for teamwork

When a team begins to design a healthcare office environment, it is important to understand the collaborative environment

2/19/2014


NYSID exhibit explores design for cancer patients

New York School of Interior Design announces an exhibition called Maggie's Centres: A Blueprint for Cancer Care, from March 7-April 25, 2014

2/18/2014


Simulated NICU shows impact of design on function

'Patient Experience Simulation Lab' experience is guided with input from actual clinicians, patients and families

2/18/2014


Patient of the future offers new vision of care

Design team creates a smarter patient room that looks like it belongs in a space station

2/14/2014


How a hospital room can help patients heal

Facility design moving from being caregiver centered to patient centered

2/14/2014


Maine healthcare center's fresh look reflects surroundings

Andre Health Care Facility's interior renovation includes new light fixtures, acoustic tiles in the ceilings, furniture and floor tiles, as well as a new color scheme that reflects nearby marshes, wetlands and trees

2/13/2014


Children's hospitals often lead the way on innovation

Calming colors on the walls, dial-up dining service and MRI machines designed for comfort are recent changes inspired by children's hospitals

2/11/2014


Children's Medical Center design used to unite different groups in new space

Engineering, safety, and planning design & construction needed a space that would unite them as it educated the greater organization on the value that they provide

2/5/2014


Toronto dental facility recognized by interior design award

In addition to a new facade, the facility has a new roof with a large skylight to bring daylight into the center of the linear space. The ground floor had to be raised to meet code and that necessity became a virtue, giving the reception area, elevated above the street, a stage-like presence.

2/4/2014



FREE
NEWSLETTER

• News and Updates
• Webcast Alerts
• Building Technologies



All fields are required.