Focus: Facility Design

Cancer center designed to improve patient experience

March 15, 2017

The Cleveland Clinic Taussig Cancer Institute in Cleveland, Ohio, was designed to reduce wait times and improve patient experience with natural light throughout the building, according to an article on the Fierce Healthcare website.

The $276 million, seven-story building was designed with feedback from former patients, who described what would make their experience as ideal, welcoming and healing as possible, the article said.

The infusion rooms have floor-to-ceiling windows. There’s also a skylight that allows natural light into the lower level, where patients receive radiation and imaging services.

To reduce wait times and improve patient flow, the facility was designed for efficiency. The lab was given more space and was positioned more conveniently on the first floor.

Read the article.

 

See the latest posts on our homepage

Share:

Topic Area: Architecture


Recent Posts
Recent Posts

Glasgow hospital lauded for hygiene turnaround


Previous inspections at Hairmyres Hospital found issues

7/25/2017

N.M. board questions timing of potential new hospital


With the future of U.S. healthcare laws in flux, the state Board of Finance on Tuesday expresses doubt about new project

7/25/2017

Better cleaning and fewer antibiotics are cutting C. diff rates


Many healthcare facilities implemented stricter cleaning and infection control protocols

7/25/2017

IPAF Members Call for London Mayor Meeting After Grenfell Tower Fire


7/25/2017

CBRE Creates Omnichannel Real Estate Practice To Help Retailers Navigate Evolving Experience Economy


7/25/2017





Post Comment




FREE
NEWSLETTER

• News and Updates
• Webcast Alerts
• Building Technologies



All fields are required.