Focus: Facility Design

Cancer center designed to improve patient experience

March 15, 2017

The Cleveland Clinic Taussig Cancer Institute in Cleveland, Ohio, was designed to reduce wait times and improve patient experience with natural light throughout the building, according to an article on the Fierce Healthcare website.

The $276 million, seven-story building was designed with feedback from former patients, who described what would make their experience as ideal, welcoming and healing as possible, the article said.

The infusion rooms have floor-to-ceiling windows. There’s also a skylight that allows natural light into the lower level, where patients receive radiation and imaging services.

To reduce wait times and improve patient flow, the facility was designed for efficiency. The lab was given more space and was positioned more conveniently on the first floor.

Read the article.

 

See the latest posts on our homepage


Share

Topic Area: Architecture


Recent Posts
Recent Posts

Bed bug histamines persistent in infested areas


New research suggests bed bugs are a medically important threat

2/16/2018

Supporting staff during a healthcare facility downsizing


As the healthcare landscape transforms, organizations face reengineering initiatives, restructurings, redundancies and downsizings

2/16/2018

W.Va. healthcare facility postpones surgeries due to sterilization issues


Cabell Huntington Hospital found residue on equipment and surgical trays

2/16/2018

Deadly ‘superbug’ fungus may be spreading


Number of U.S. patients infected with Candida auris has climbed to 200

2/16/2018

Report surveys Texas hospitals on Harvey-related issues


Texas Hospital Association analyzes Texas hospitals' disaster response before, during, and after Hurricane Harvey and difficulties they faced, notably in security

2/16/2018





Post Comment




FREE
NEWSLETTER

• News and Updates
• Webcast Alerts
• Building Technologies



All fields are required.