2017 Generative Space Award Presented to Jordan Valley Cancer Center

October 25, 2017

The Jordan Valley Cancer Center has been named this year’s winner of the international “Generative Space Award,” conferred by The CARITAS Project. The recognition is bestowed annually to a project that has cultivated A Place to Flourish, as evidenced by a conscious and continuous improvement of physical environment and organizational culture.

A panel of judges comprised of healthcare experts and architects from around the world assess each entry on the overall project, evidence of continuous improvement (or “generative space”) and the intimate relationship the project cultivates within five user groups: the patient, the family, the visitor, the staff and the community.

The Jordan Valley Cancer Center is the first comprehensive cancer care center in the Western Salt Lake Valley, Utah. Housing medical, surgical and radiation specialists treating cancer types across the spectrum, the 25,000-square-foot center has both an autonomous entry and umbilical connection to the main hospital to accommodate both outpatient and inpatient communities. In favor of promoting a hospitality-influenced atmosphere, traditional stark medical office design was abandoned by incorporating the healing elements nature provides – earth, wind, water, wood and fire – creating an environment of healing and hope.

The project team includes:
Owner: Iasis Healthcare/Rockworth Development
Design: TSA Architects
Contractor: Layton Construction

Learn more about this project at tsa-usa.com or aplacetoflourish.net.

See the latest posts on our homepage


Topic Area: Press Release

Recent Posts

Post Comment


• News and Updates
• Webcast Alerts
• Building Technologies

All fields are required.