Post-occupancy evaluation measures success of clinic design

August 18, 2014
Wheelock Photography

To see if its design goals of supporting efficient operations as well as staff collaboration and enhanced patient privacy worked in the Yahara Clinic in Monona, Wis., the design team conducted a post-occupancy evaluation, according to an article on the Healthcare Design website. The evaluation revealed that by separating front-of-house from back-of-house functions and combining patient self-rooming with dual-access exam rooms, the clinic realized an 83 percent reduction in staff footsteps.

Read the article.

 

 

See the latest posts on our homepage


Share

Topic Area: Architecture


Recent Posts
Recent Posts

Georgia Reopens Temporary Hospital in Atlanta To Deal With Covid Surge


The Georgia World Congress Center facility has a 120-bed capacity

8/7/2020

Use Of Domestic Medical Suppliers More Expensive


Johns Hopkins VP says 40-cent surgical gowns now cost $9

8/7/2020

Using Resources Wisely During COVID-19:


Waste and recycling options for healthcare facilities

8/7/2020

Inspection After First Covid Case Finds Va. Hospital Staffers Failed To Clean Hands And Equipment


A state inspector cited the issues at Maryview Medical Center in Portsmouth during an unannounced visit this spring

8/7/2020

Focus: Energy Efficiency

Making The Case For Energy Efficiency


A communication gap between the CFO and facility managers can mean missing out on good efficiency projects

8/7/2020





Post Comment




FREE
NEWSLETTER

News & Updates • Webcast Alerts • Building Technologies

All fields are required.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.